Lokvoer
Lokvoer voor brasem en zeker de grote brasem, moet rustig op de bodem liggen. Is het voer erg actief met veel losse en zwevende deeltjes in het water, dan komen er vaak eerst een massa kleine vissen op af. Best leuk, maar als het de bedoeling is die “grote jongens” te vangen, dan moet je die kleine onruststokers zien kwijt te raken. En dat lukt eigenlijk alleen door een "dood" lokvoer te gebruiken of te wachten tot er geen voerdeeltjes meer tussen water en wind zweven en de kleintjes zijn vertrokken.
Het meest eenvoudig manier is om een "kant en klaar" voer te kopen in de hengelsport winkel. Voorbeelden van fabrikanten met een groot assortiment zijn "Sensas" , Mondial fishing en "M. v/d Eynde".
Van deze eerste fabrikant kunt u GRATIS een catalogus bij een dealer ophalen. In deze catalogus staat het complete assortiment vermeld met de daarbij behorende toepassingen.
Een advies is om dan het lokvoer de avond tevoren al vochtig te maken. Voel de volgende ochtend of het voer niet al te veel is ingedroogd en sprenkel er desnoods nog wat water over alvorens alles nog een goed te mengen. Daarna druk je dat vochtige voer door een speciale voerzeef, zodat er geen klonten meer inzitten. Dan is het brasemvoer klaar voor gebruik. Maak enkele stevige voerballen die goed kleven en op de bodem niet te snel uit elkaar vallen. Voer vooral nog niet bij als er nog geen brasem is gesignaleerd. Een brasem die net aanstalten maakt om te gaan eten verjaag je daar soms mee. Voer slechts af en toe een stevig balletje bij als je regelmatig vis vangt en stop dan in dat balletje wat pinkies (mini-maden), madenpoppen (casters) of wormpjes. Vis met het aas op de bodem.
Maak jouw eigen website met JouwWeb